ТӨРИЙН МӨН ЧАНАР, ТҮҮХЭН ХӨГЖЛИЙН ХЭЛЭЛЦЭХҮЙ - С.ЗҮЛЬФИКАР (Politology, 2023)
Төр хэмээх ойлголтыг нийгмийн харилцаан дахь түгээмэл үзэгдэл болох талаас нь авч үзэн, түүний мөн чанар, агуулга, түүхэн хөгжлийг тайлбарлах, харилцан адилгүй нийгэм-соёлын орчинд хэрхэн ойлгогдож, хүлээн зөвшөөрөгдөж байгааг энэхүү өгүүлэлд хөндлөө. Үүнтэй уялдуулан үе үеийн улс төр, төр судлаачдын онол, арга зүйг харьцуулан, өөрийн үзэл бодол, санал дүгнэлтээр тодотгох буюу батжуулах хандлагыг баримтлал болголоо.