МОНГОЛЫН ЭМЭГТЭЙЧҮҮДИЙН ХӨДӨЛМӨР ЭРХЛЭЛТ ТӨРИЙН БОДЛОГО - С.Түмэндэлгэр (Politology, 2023)
Энэхүү өгүүлэлийн санаа нь соёлын янз бүрийн загвараар тодорхойлогдсон төрийн бодлогууд нь эмэгтэйчүүдийн хөлсний хөдөлмөр эхлэлтийн ялгаатай дүр зургийг нөхцөлдүүлдэг гэсэн онолын дүгнэлтээс үүдэлтэй юм. Төрийн халамжийн бодлогын хэв маягууд нь эмэгтэйчүүдийн хөдөлмөр эрхлэлттэй хэрхэн холбогддог талаархи Европид хийгдсэн харьцуулсан судалгаануудын загварт тулгуурлах замаар эрх зүйн актуудад анапиз хийсний үр дүнд Монголын төрийн халамжийн бодлогын хэв маягийг тодорхойлон эмэгтэйчүүдийн хөдөлмөр эрхлэлтэд хэрхэн нөлөөлж болох талаар өгүүлнэ.