МОНГОЛЫН УЛС ТӨРИЙН ЭЛИТ ДАВХАРГА ДАХЬ ЖЕНДЕРИЙН АСУУДАЛД - Ч.Өлзийсайхан (Politology, 2023)
Энэ өгүүлэлд Улс төрийн элит давхаргыг судалсан байдал, улс төрийн салбарын үүднээс судлахдаа анхаарах зүйлүүдийг юуны өмнө гаргасан. Улс төрийн элит бүтцийн дийлэнхийг бүрдүүлж байгаа эрэгтэйчүүд, эмэгтэйчүүдэд адил байгаа шинжүүд, нийгмийн бусад давхаргаас ялгагдах онцлог давуу талууд мөн эрчүүдийн эмэгтэйчүүдээс илүү давуу байх онцлог талууд, бас сул талуудыг гаргахыг эрмэлзсэн болно. Улс төрийн элит эмэгтэйчүүдэд байгаа дээр шинжүүдийг тодорхой харуулахыг оролдсон бөгөөд сул талыг давж гарахад юу анхаарах ёстой талаар тодорхой саналуудыг дэвшүүлсэн болно.