УЛС ТӨРИЙН МАНИПУЛЯЦИ - Ц.Мөнхцэцэг (Politology, 2023)
Эртний сэтгэгч Фукидид ихэнх хүмүүс аливаа асуудлын үнэн мөнийг олох гэж биеэ зовоодоггүй, байгаагаар нь үнэн гэж хүлээн авдаг хэмээн үзсэн байдаг. Үнэхээр ч олон нийт мэдээллийн хэрэгслүүдээр тархаж буй элдэв баримт сэлт болон ам дамжин яригдаж буй цуу яриа зэргийг тэр болгон аль нь үнэн, аль нь худал болохыг шүүн үзэж ялгаж салгах гэж оролддоггүй, сонсоод л өнгөрдөг байна. Реклам сурталчилгааны гол зарчим болох олон дахин давтаж тасралтггүйгээр нэвтрүүлсний хүчинд худал зүйл ч энэхүү зарчмын дагуу өөрт ашигтайгаар өөрчлөх явдлыг улс төр судлалд манипуляци гэсэн нэр томьёогоор авч үздэг.