НИЙГМИЙН ИРГЭНЛИГ ХАРИЛЦААГ МОНГОЛД ТӨЛӨВШҮҮЛЭХ БОЛОМЖ - Ч.Ядамсүрэн (Politology, 2023)
Монгол Улсын хөгжлийн ирээдүй нь иргэний нийгэм мөн. Хүн төрөлхний соёл иргэншлийн үнэт зүйлийн нэг иргэний нийгэм орчин үед дэлхийн дийлэнх улс орнуудын хөгжил дэвшлийн зорилго болж байгаа учраас нэгэнтэйгээр бодит амьдрал, нөгөөтэйгээр онолын сэтгэлгээний эрэл хайгуулын объект болжээ. XXI зууны хөгжил дэвшлийн гол хандлага - "иргэний ардчилсан хийгээд хүмүүнлэг нийгмийн цогцлуулан байгуулахыг эрхэм зорилго болгоно" гэж Үндсэн хуульд монгол орныхоо ирээдүйг тунхаглан зарласан билээ.