НИЙГМИЙН ӨӨРЧЛӨЛТ ШИНЭЧЛЭЛТЭД МЭДЭЭЛЛИЙН ХЭРЭГСЛИЙН ҮҮРЭГ - С.Дан-Аажав (Politology, 2023)
Улс төр судлалын ном, зохиолууд олонтаа дурьдагдсан нэг үндсэн тодорхойлолт нь улс төрийн байгууллага, улс төрийн харилцаа, улс төр, эрхийн хэм хэмжээ буюу нормууд, улс төрийн ухамсар ба улс төрийн соёлыг улс төрийн тогтолцооны дөрвөн гол элемент гэж үзжээ. Улс төрийн тогтолцооны эдгээр элементүүдийн хооронд холбогчийн үүрэг гүйцэтгэж тус бүрд нь адил тэгш үйлчилдэг маш чухал институт бол Олон нийтийн мэдээллийн хэрэгсэл мөн гэж улс төр судлал үздэг билээ.