МАХН-ЫН БҮТЭЦ, ЗОХИОН БАЙГУУЛАЛТЫН ТӨЛӨВШИЛТИЙН АСУУДАЛД - С.Мөнхбат (Politology, 2023)
Аливаа нам ардчиллын тээж, түгээн дэлгэрүүлэх үүргийг нийгмийн өмнө хүлээж байдагтай уялдан ардчиллын бэхжилтийг намын төлөвшилттэй холбон авч үздэг билээ. Орчин үеийн улс төрийн намын шинэчлэл, хөгжлийн асуудалтай уялдан манай улс төрд голлох үүрэгтэй намуудын нэг болох МАХН-ын бүтэц зохион байгуулалтын төлөвшилтөд оршиж буй зарим нэг дутагдлыг тус намын үндсэн дүрэм бусад хууль, эрхийн баримт бичгүүдэд задлан шинжилгээ хийх замаар тодруулахыг эрмэлзэв.