НАМЫН ХӨГЖЛИЙН ХАНДЛАГА, МОНГОЛЫН НАМУУДАД ТУЛГАРЧ БУЙ СОРИЛТ - С.МӨНХБАТ (Politology, 2023)
Орчин үеийн улс төрийн намын шинэчлэл, хөгжлийн асуудлыг судалж тулгаран буй сорилт, бэрхшээлүүдийг Монголын улс төрийн намуудын хөгжил, төлөвшилтийн жишээн дээр тодруулан гаргахыг эрмэлзэв. Ингэхдээ намын хөгжлийн ерөнхий чиг хандлага, үндсэн хэв маягууд (элит нам, олон түмний нам,өргөн хүрээний нам, картель нам )-ын ялгаа, онцлогуудыг тодруулах замаар Монголын намуудтай харьцууланж авч үзэхийг хичээв