ДЭЛХИЙН ОРНУУДЫН ЭДИЙН ЗАСАГ, УЛС ТӨРИЙН ШИНЭТГЭЛ: ТУРШЛАГА, СУРГАМЖ - А. Жамбал (Politology, 2023)
Монгол Улсад улс төрийн ба эдийн засгийн язгуур шинэтгэлийг зэрэгцүүлэн хийж, тодорхой ололтод хүрч, зохих туршлага хуримтлуулсаны хамт өнөө үед янз бүрийн бэрхшээл, асуудал, шинэ зорилтууд гарч ирж тулгаран тавигдаж байгаа билээ. Энэхүү үйл явцыг шинжлэн судлахад дэлхийн янз бүрийн орнуудад мөнхүү улс төрийн ба эдийн засгийн шинэтгэлийг хийж ирсэн арга зам, загваруудын талаархи асуудлыг авч үзэх нь онол, арга зүйн болон практикийн ач холбогдолтой болно.