Монгол дахь ардчилах үйл явц ба сонгууль - Ш.Содном; Ц.Ганболд; Ё.Довчин (Politology, 2023)
Ардчиллын үзэл санаа нь өнө эртний түүхийн улбаатай ч улс төрийн үзэгдлийн хэмжээнд хүрч, дэлхий улс орнуудын амьпралд бодитой хэрэгжиж эхэлсэн үе нь ХХ зуунтай холбоотой билээ. Энэ зуунд хэдийгээр зогсолт, ухралтыг тойроогүй ч дэлхийн бус нутаг, улс орнуудад ардчилал цуцалтгүй ургашлан хөгжиж, цар хүрээгээ тэлсээр ирсэн байдаг.