Монгол Улсын өнөөгийн байдлыг улс төрийн эдийн засгийн ухааны үүднээс эрэгцүүлэх нь - Ч.Өлзийсайхан; Д.Ундрах (Politology, 2023)
Хэдэн зууныг дамжин ирсэн болон өнөө цагт алдар хүндтэй хэвээр байж, улс төрийн эдийн засгийн ухаанд өөрийн байр суурийг баттай эзэлсэн бүтээлүүдэд цаг үеийнх нь бодит байдал хэрхэн тусгагддаг болохыг зах зухаас нь харуулж, тэдгээр байр сууринаас өөрийн орны хөгжлийн байдалд үнэлэлт дүгнэлт өгөхийг оролдьё. Бидний энд өгүүлэх зүйл бидний гэхээсээ урьдаар улс төрийн эдийн засгийн ухааны нэртэй төлөөлөгчдийн үзэл санаануудаас хамгийн анхаарууштай хэсгийг нь түүвэрлэн авч өнөөгийн монголын баримтуудаар тэдний үзлийг дахин баталгаажуулж байна гэвэл илүү үнэнд нийцнэ.