МОНГОЛ УЛСАД НИЙГЭМ ХАНГАМЖИЙН ТОГТОЛЦООНООС НИЙГМИЙН ХАЛАМЖИЙН ТОГТОЛЦОО ҮҮСЭН БҮРЭЛДЭХ ҮЙЛ ЯВЦ, ҮЕ ШАТ: ИНСТИТУЦИЙН ӨӨРЧЛӨЛТ БА ЗАЛГАМЖ - Г.Түмэннаст (Politology, 2023)
Монгол улсад тохиосон шилжилтийн үйл явцад нийгмийн бодлогын дэглэм үндсээрээ өөрчлөгдсөн гэж хэлж болно. Учир нь үүгээр социалист нийгэм хангамжийн тогтолцоо уналтад орж түүний оронд зах зээлийн үеийн нийгмийн хамгааллын тогтолцоо үүсэн бүрэлдэх үйл явц явагдсан бөгөөд энэ нь өдгөө ч үргэлжилсээр байна. Социалист нийгэм хангамжийн тогтолцоо гэж юу байсан бэ? гэсэн асуулт зүй ёсоор урган гарч ирэх юм.