ENERGY SECURITY AND ROLE OF HEGEMON - Ж.ТӨРТОГТОХ; PARK JUNG HOO (Politology, 2023)
Зохиогч тус өгүүлэлд Үндэсний Нефтийн Компаниуд нь нефтийн тогтсон үйлдвэрлэлийг өргөжүүлэх тал дээр илүү сайн ажиллаж буй бол, дэлхийн томоохон нефтийн компаниуд үнэ өртөгтэйгээр шийдвэр-гаргахаас зайлсхийж, өөрчлөгдөн буй улс төр, эдийн засгийн нөхцөл байдалд илүү уян хатнаар дасан зохицож хөгжих боломжтой учраас зах зээлийн хүчин зүйлээс хамааран шинэчлэлийн судалгааны ажлыг хийх илүү шаардлагатай болохыг илэрхийлэхийг зорьсон. Түүнчлэн, АНУ-ын засгийн газар нь тэдгээр нефтийн том компаниудыг судалгааны ажлаа хийх тогтвортой илүү таатай нөхцлөөр хангах ёстой болж байгаа нь тус улс эрчим хүчээр хангагдах талаа бататгахын зэрэгцээ Ойрхи Дорнод болон ОПЕКн бусад улсаас хамаарах хамаарлаа багасгах улс төр эдийн засгийн бодлогын илрэл болж буйг өгүүллийн үндсэн хэсэгт оруулсан болно. Эрчим хүчний боломж нөөцтэй бусад улстай холбоо тогтоож, эх үүсвэрээ олшруулах нь АНУ-ын хувьд ирээдүйд удаан хугацааны турш эрчим хүчний баталгаатай байдлын гол шийдэл болоод байна