ИРГЭДИЙН УЛС ТӨРИЙН ОРОЛЦОО: МОНГОЛ ДАХЬ ИРГЭНИЙ ХӨДӨЛГӨӨНИЙ УЛС ТӨРИЙН ЧИГ ХАНДЛАГА - Ц.Батболд; Б.Батбаатар (Politology, 2023)
In this article, it clarifies authority of theory in citizenship’s participation and it mentions briefly the process of civil movement that has activated after 2005. It has set a goal to make a conclusion in democratic decades’ civil movement activity and their purpose direction and effect. It aims to identify the direction of their political requirement and purpose. ТОВЧ ХУРААНГУЙ: Уг өгүүлэлд иргэдийн оролцооны онолын үндэслэлийг тодруулж, Монгол оронд 2005 оноос идэвхжсэн иргэний хөдөлгөөний үйл явцыг товч дурьдан 1990 он хойшхи ардчиллын жилүүдэд гарсан иргэний хөдөлгөөнүүдийн үйл ажиллагаа тэдгээрийн тэмцлийн зорилго чиглэл, үр дүнд үнэлэлт дүгнэлт өгөх, тэдгээрийн улс төрийн шаардлага, зорилго чиглэл нь ямар чиг хандлагатай байгааг тодорхойлохыг зорьсон болно.