МОНГОЛ ТӨРИЙН ЗАСАГЛАЛЫН ЭРХ МЭДЛИЙН ХУВААРИЛАЛТ, ТЭНЦВЭРЖИЛТ - Д.Болд-Эрдэнэ (Politology, 2023)
The concept of power distribution is a basic principle of democratic government. This idea is put in practice in all democratic countries, depending on national specifics. In our country this concept is reproduced in Constitution and is implementing in real life. In the article the author is analyzing this process. Товч агуулга: Төрийн засаглалын эрх мэдлийг хуваарилан тэнцвэржүүлэх зарчим бол ардчилсан засаглалын сонгодог суурь үзэл санаа юм. Энэ үзэл санаа ардчилсан улс орон бүхэнд өөрийн онцлогтой илэрч үйлчилж байдаг. Тиймээс тухайн асуудлыг онол, эрх зүйн талаас нь харьцуулан шинжлэх хэрэгтэй болдог. Энэ бүхэнд хамаарах онол, практикийн зарим тулгамдсан асуудлыг Монголын жишээн дээр эл өгүүлэлд дэлгэрэнгүй авч үзсэн болно.