БЮРОКРАТ УДИРДЛАГЫН ТАЛААРХ МАКС ВЕБЕРИЙН ЦОГЦ ТАЙЛБАР - Ц.БАТБОЛД (Politology, 2023)
Уг өгүүлэлд нягт зохион байгуулалттай захиргааны дэглэм бүхий бюрократ тогтолцооны талаарх М.Веберийн өгсөн тайлбарыг тодруулсан. Рационал бюрократ нь хувь хүнээс хамааралгүй, “бодит”, устгагдашгүй, зайлшгүй хэрэгцээт байдалтай бөгөөд нийгмийн давхраажилтыг бий болгож, рационализмыг түгээн сурталчилдаг байна.