УЛС ТӨРИЙН ХӨГЖИЛ: ОНОЛ, ПРАКТИК - Б.Эрдэнэдалай (Politology, 2023)
Энэхүү судалгааны ажлаараа 1950-1960-аад оны үеэс шинжлэх ухааны эргэлтэд орж хөгжсөн “Улс төрийн хөгжлийн онол”-ын талаар бичигдсэн судалгааны материалууд, эрдэм шинжилгээний өгүүлэл зэргийг судлах, ялангуяа энэ онолын гол гол төлөөлөгчдийн бүтээлийг судлах үндсэн дээр улс төрийн хөгжлийн онолын үүсэл хөгжил, судлах зүйл, судлаачдын үзэл баримтлал, уг онолын давуу ба сул талууд зэргийг дээрх материалууд дээрээ үндэслэн гаргаж ирэхийг зорилоо