УЛС ТөРИйн СОЁЛЫн анГИЛаЛ зҮйн аСУУдаЛд - Б.ОТГОНБАЯР (Politology, 2023)
In order to reveal typology of political culture, political development we have to study inside structure of political culture, their function and every country’s specific character. In this research paper comparative important typology with others. In result that compared and analized attractive political division, author devided into the four basic typology such as formation of social materialism, process and civils participation, regulation, specific of civilization. Хураангуй: Улс төрийн соёлын ангилал зүй нь тодорхой нэг улс төрийн соёлын мөн чанар, учир утгад нэвтрэх боломж олгож бусад ангилалтай харьцуулсны үндсэн дээр түүний онцлогийг илрүүлэн тогтоож судлах, тухайн улс төрийн системийн хөгжлийн түвшин, шинж чанарыг түүнд оршин буй улс төрийн соёлын хэв маягуудаар тодорхойлох боломжийг олгодог онол арга зүйн ач холбогдолтой. Улс төрийн соёлын төлөвшилтөд улс төрийн субъектүүд, тэдгээрийн хөгжил, нийгэм, эдийн засгийн хөгжлийн түвшин, түүхэн хөгжлийн онцлог, уламжлал, зан заншил, шашин зэрэг олон хүчин зүйл нөлөөлдөг тул олон янзаар илэрдэг.