БайГаЛИйн БаЯЛаГ Ба УЛС ТөР - Ч.ӨЛЗИЙСАЙХАН; Ц.ӨЛЗИЙЖАРГАЛ (Politology, 2023)
Due to democratic revolution in 1990, the whole country transferred into new social relations with a great hope that market economy and democratic political relations could regulate everything and the nation can play a happy wealthy life. However, the history of 26 years since then made us conscious that only market economy, democratic governance and underground wealth can create healthy and wealthy life without smart state policy. Хураангуй: 1990 оны ардчилсан хувьсгалаар зах зээлийн эдийн засаг, ардчилсан улс төрийн тогтолцоо бүх зүйлийг зохицуулж бүх нийтээрээ аж жаргалтай, сэтгэл хангалуун амьдарна гэсэн итгэл найдвар тээж шинэ нийгмийн харилцаанд улс нийтээрээ шилжин орсон. Харин түүнээс хойшхи 26 жилийн түүх бол зах зээлийн эдийн засаг, ардчилсан засаглал, газар доохи асар их байгалийн баялаг бол ухаалаг төрийн бодлогогүйгээр ард нийтийн сайхан амьдралыг бий болгож чадахгүй юм байна гэдгийг нэгэнт ойлгуулж өглөө. Иймээс эдгээр харилцааг хэрхэн зохицуулах нь оновчтой вэ гэдэг талаар судлаачид нэгэнт анхаарлаа хандуулж эхэлжээ. Энэ эрэл хайгуулд хувь нэмрээ оруулахаар энэхүү өгүүллийг бичлээ.