ИРГЭдИйн УЛС ТөРИйн МЭдЛЭГ, БОЛОвСРОЛЫн нИйГЭМд ГҮйцЭТГЭХ ҮҮРЭГ, аЧ ХОЛБОГдОЛ - Ц.БАТБОЛД; Д.ОТГОНЧИМЭГ (Politology, 2023)
Товч агуулга: Уг өгүүлэлд орчин үеийн ардчилсан дэглэмтэй улс орнуудад засаг төрөө сонгож байгуулах, улс төрийн асуудлыг шийдвэрлэхэд иргэдийн улс төрийн мэдлэг, боловсрол, ухамсар, соёл, нийгэмшилт нь ямар үүрэг гүйцэтгэдэг болон түүний ач холбогдолыг тодорхойлох зорилго тавьсан болно. Abstract: In this article shows that to establish to select the government in the modern democratic countries. In order to resolve the political issues, citizens ‘political awareness, reviews, culture, socialization are fulfilled to determine their importance role in the society.