МОнГОЛ даХЬ УЛС ТөРИйн ЁС зҮйн ТөЛөв БайдаЛ - Д.УНДРАХ (Politology, 2023)
Хураангуй: Монгол дахь улс төрийн ёс зүйн өнөөгийн төлөв байдлыг нэн түрүүн түүнд нөлөөлж буй дотоод хүчин зүйлсийн нөлөөлөлтэй нь уялдуулан тодруулах улмаар түүнийг хариуцлагын тогтолцоонд суурилсан хатуу чанд дүрэм журмаар зохицуулах шаардлагатай болохыг тодруулан гаргахыг зорилоо. Abstract: While clarifying current state of political ethics in Mongolia with its ailing features of the authoritative few, unstable institutions, unknown legal acts, inactive electorates and impotent state, the author suggests hereby more responsible and ethically fundamental socio-political regulation.