ҮНДЭСНИЙ ӨӨРИЙН УХАМСРЫН ТӨЛӨВШИЛТӨНД УЛС ТӨРИЙН УХАМСРЫН НӨЛӨӨ - М.Мөнхзул; Г.Уянга (Politology, 2023)
Үндэсний ухамсрыг үндэсний өөрийн ухамсартай харьцуулбал үндэсний ухамсар нь тухайн хүнийг нийгэм, улс төрийн түүх, улс төрийн хамтын нийгэмлэг буюу нийгмийн ой санамжийн түвшинд холбох явдал юм. Харин үндэсний өөрийн ухамсар нь нийгэмлэгүүдтэй холбох механик холбоо биш, харин түүнийг хүлээн зөвшөөрдөг ухамсартай хэлбэр юм. Үүнийг үндэстний өмнө хүлээсэн үүрэг хариуцлага гэж үзнэ.