ПАНАРАБИЗМ БА ПАНИСЛАМИЗМ - А. ЖАМБАЛ (Politology, 2023)
(Pan-Arabism and Pan-Islamism- панарабизм и панисламизм- пан гэдэг нь эртний грек хэлний нармай, их, бүх гэсэн утгатай нийлмэл үгийн эхний хэсэг) Панарабизм нь арабууд өөрийн хэл, соёл, түүхтэй бие даасан тусгаар угсаатан ард түмэн бөгөөд угсаатны эдгээр шинж чанараараа эв нэгдэлтэй байж уламжлалт соёл, хэл, ёс заншил, аж амьдралынхаа хэвшлийг хадгалан хамгаалж мандан бадрах ёстой гэсэн үзэл санааг агуулсан нийгэм-улс төрийн номлол болно.