МОНГОЛЫН НИЙГМИЙН ДҮР ТӨРХ - Ц.Өлзийжаргал; Ч.Өлзийсайхан (Politology, 2023)
Монгол улсад өрнөсөн улс төрийн өөрчлөлт нь олон талтай, маш нарийн төвөгтэй үйл явц байсан бөгөөдхувь хүний үзэл бодол, итгэл үнэмшил, эрх, эрх чөлөөнөөс эхлээд засаг төрийн бүтэц зохион байгуулалтыг хүртэл хамарсан өргөн хүрээтэй үйл явц болон өрнөсөн. Энэ өгүүлэлд улс төрийн өөрчлөлт нь гэр бүл, нийгэм, улс төрийн хүрээнд явагдаж ямар үр дүн гарч байгаа тухай өгүүлэх болно.