Нам төвтэй улс төрийн системийн талаарх өрнөдийн шинжээчдийн үзэл бодол - А.Юндэндорж (Politology, 2023)
Нам төвтэй улс төрийн систем нь түүхэн тодорхой хугацаанд, тодорхой улс орнуудад бодитойгоор оршин тогтнож байсныг хэн ч үгүйсгэхгүй байх. Тэдгээр улс орнуудын дийлэнхи нь уг системээс татгалзсан хэдий ч тухайн үеийнх нь нөхцөл байдлаас авч үзвэл бас бүгдийг буруутгах аргагүй мэт санагдана. Энэ талаар янз бүрийн эрэл хайгуул, шинжилгээ судалгааны ажил үргэжлэн хийгдсээр байх болов уу.