Катализаторт CVD аргаар гарган авсан нүүрстөрөгчийн нанохоолойн гарцад урвалын температур нөлөөлөх нь - Ganbold, Erdene-Ochir; Сүхбаатар, Энхтөр; Рагчаа, Галбадрах; Цэндсүрэн, Цог-Очир; Самбуу, Мөнхцэцэг; Дашзэвэг, Рэнцэнмядаг (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэхүү судалгааны ажлаар CVD аргаар Fe-Co/Al2O3 биметалл катализаторыг ашиглан аргон хийн орчинд бутан хийн урвалын хугацаа тогтмол 3 мин хугацаанд 590˚С, 640˚С, 690˚С, 740˚С, 790˚С температурын утгуудад НТНХ -г гарган авч, гарцын хэмжээ температураас хамаарч хэрхэн өөрчлөгдөж байгааг туршилтаар олж тогтоов. Катализаторын бүтэц найрлагын шинж чанарыг EDX анализын үр дүнгээр, морфологи гадаргуун шинж чанарыг SEM, TEM зургаас ажиглаж, дундаж диаметрийг тодорхойлоход 7 нм орчим байв. НТНХ –н морфологи, бүтэц гадаргуун шинж чанарыг SEM, TEM зургаас ажиглаж, дундаж диаметрийг тодорхойлоход 14 нм орчим байв.