MgFe2O4(111)/BaFe12O19(001) композит нэгдлийн соронзон шинж чанарын онолын судалгаа - Dorj, Sodkhuu; Нармандах, Жаргалан; Одхүү, Дорж; Энхнаран, Уянга; Дэлэг, Сангаа (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2024)
Бид энэхүү судалгаагаар MgFe2O4 нэгдлийн (111) гадаргуу болон BaFe12O19 нэгдлийн (001) гадаргуу бүхий композит нэгдлийн бүтцийн тогтворжилт, соронзон ханалтын утгыг (Ms) нягтын функционал онол ашиглан онолын тооцооллыг гүйцэтгэлээ. Тооцооллын үр дүнд тодорхойлсон Ms утга нь туршилтын ерөнхий хандлагатай тохирч байна. [English] In this study, we performed theoretical calculations using density functional theory to investigate the structural stability and saturation magnetization (Ms) of a composite system comprising the (111) surface of MgFe₂O₄ and the (001) surface of BaFe₁₂O₁₉. The calculated Ms value aligns well with the general trend observed in experimental results.