Ходоодны хавдрын эсэд рентген цацрагийн үйлчлэх механизм - Жаргалбат, Батмягмар; Г, Хүүхэнхүү; Мягмаржав, Одсүрэн; Ойдовсамбуу, Одгэрэл (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэ ажилд AGS (ходоодны хорт хавдрын эс) эсийг рентген цацрагийн ялгаатай тунгаар үйлчилж, уг эсэд рентген цацрагийн үйлчлэх механизмыг судлах зорилго тавив. AGS ходоодны хорт хавдрын эсийн 1 мл дээжид рентген цацрагийн 1 Гр, 2 Гр тун өгөхөд хавдрын эсийн хэдэн хувь амьд үлдэж буйг туршлагаар хэмжин, аналитик томьёогоор тооцоолсон утгатай харьцуулав