A Богино цахилгаан пульсээр атомын долгион функцэд үүсэх хуйлрал - Зоригт,; Чулуунбаатар, Алдармаа; Лочин, Хэнмэдэх (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэ ажилд цахилгаан орны үйлчлэлээр 1S төлөвт орших устөрөгчийн атомын долгион функцийн хугацааны хувьсалыг судаллаа. Лазерын цахилгаан орны богино пульсээр атомыг өдөөх үед долгион функцийн хувьсалд ажиглагдах нэг онцгой үзэгдэл нь хуйлрал юм. Хуйлрал хэрхэн үүсч байгааг хугацаанаас хамааруулан дүрслэн харууллаа. Долгион функцийн фазын утгаас тоон аргаар градиент авч электроны хурдыг, хугацаагаар тухайн уламжлал авч локал энергийн гадаргыг дүрслэв.