Монгол орны нутаг дахь агаар ба хөрсний температурын хоорондын уялдааны зарим хамаарал - Г, Сарантуяа (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Агаарын ба хөрсний гүний температур харилцан уялдаа холбоотой болох нь хэнд ч эргэлзээ төрүүлэхгүй нь үнэн боловч энэ нь чухам ямар хууль зүйгээр зохицолдож байдаг нь тийм ч хялбар асуудал биш ажээ.