Комптон сарнилыг ашиглан электроны масс тодорхойлох арга - Б, Мөнхбат; Ц, Золбадрал; Ц, Амартайван (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэхүү өгүүлэлд Комптон сарнилын тэпиитгэлийг туршнлтаар шалгаж, хэмжилтийн үр дүнгээр электроны массыг 9.6±0.8*10*-31кг гэж тодорхойлсон. Хэмжилтэнд Am-241 үүсгүүр болон хасас дамжуулагч photodiode XR-100T рентген детекторыг ашиглав.