Шинжлэх Ухаанч Судалгаанд Суралцсан Байдлыг Ажлын Дэвтэр Хэрэглэн Туршсан Дүнгээс - Я, Мөнхсайхан; М, Эрдэнэсанаа; Б, Гандөш; М, Мөнхболд; Д, Пүрэвдорж; Б, Бурмаа (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Физикийн багш болох оюутны лабораторын хичээлээр шинжлэх ухаанч судалгаанд суралцах байдлыг шинжлэх ухаанч судалгааны түвшин[1], шинжлэн судлах чадварын хүрээ[2], мэдлэг чадварын төлөвшлийн хамаарлыг 2014-2015-2016 оны хичээлийн жилд ФЭ, ФМзүй, ФБШ-ийн ангийн 114 суралцагчдын хувьд ажлын дэвтэр хэрэглэн хийсэн судалгааны үр дүнгээс танилцуулна. физикийн лабораторын хичээлд шинжлэх ухаанч судлагааны түвшнүүдээр туршилт судалгааг хийхэд түвшин бага үед чадварын төлөвшил нь мэдлэгээс сул(0.169) хамааралтай, түвшин дээшлэхэд төлөвшил нь мэдлэгээс хүчтэй(0.530) хамаарч байна. Мөн уламжлалт сургалтаас оюутанд чадвар ялгаатай(p=0.00, 61.48, 33.66) төлөвшиж байна.