Цацрагаар Боловсруулан Супер Ус Шингээгч Гарган Авсан Судалгааны Эхний Дүн - О, Сүх; Ц, Амартайван (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэ ажлаар бид байгалийн полимерийг цөмийн цацрагаар шаран үйлчлэн хөдөө аж ахуй, тэр тусмаа ургамал ногоонд чухал хэрэгцээтэй бүтээгдэхүүн болох супер усшингээгч (super water absorbent-SWA) полимерийг гарган авах зорилго тавьсан. Супер ус шингээгчийг дэлхийн жишигт гарган авч буй карбоксиметил целлюлоз (carboxymethylcellulose-CMC) болон Натрийн акриллик хүчлийн (Sodium acrylic acidNaAAc) гэсэн хоёр аргаар туршин үзэв. Туршилтын үр дүн буудайн сүрэл, боловсруулалтын үеийн дайвар бүтээгдэхүүн болох няцалбарын хувьд карбоксиметил целлютоз ашиглан супер ус шингээгч гарган авах илүү боломжтойг харууллаа.