Нүүрсний Үнсний Кристалл Бүтцийн Судалгаа - Г, Батдэмбэрэл (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Рентген флоуресенцийн аргаар дулаан цахилгаан станцын шатаасан нүүрсний дэгдэмтгий үнсэнд цахиур, хөнгөн цагаан, кальци, төмөр, калий, магнези, натрий, титан, манган, фосфорын ислүүд болон дагалдах зарим элементүүдийн тоо хэмжээг тус тус тодорхойлсон. Үнсэн дэх хүнд металлуудын нийт концентрац Pb>Zn>Cu>Cr>Ni эрэмбэтэйгээр дараалж байсан. Рентген туяаны дифракцийн аргаар үнсний кристалл фазыг бүрдүүлэгч үндсэн эрдсүүдийг дараахь байдлаар тодорхойлов: кварц, альбит, анортит, гематит.