Авдар уулын идэвхтэй хагарал дээрх цахилгаан хайгуулын судалгаа - Л, Саранцэцэг; Ц, Батсайхан; С, Лантуу; Ц, Нямбаяр (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Төв аймгийн Сэргэлэн сумын нутаг Авдар уулын орчимд илэрсэн идэвхтэй хагарлын эвдрэлийн бүсийг цахилгаан хайгуулын Шлумбержегийн аргаар тогтоох зорилго тавьсан. ийт 6 км урт профилийн хэмжилт явуулснаас 2 профилийг сонгон авч үр дүнг толилуулж байна. 3 ба 5-р профилийн чулуулгийн хувийн цахилгаан эсэргүүцлийн хамгийн бага утга Pкmin нь 5-200м.м ба 75-1500м.м байна. Үүнийг GPS-ийн хэмжилт болон радарын долгионы аргаар хийсэн хэмжилтүүдийн боловсруулалтын үр дүнтэй харьцуулахад бага эсэргүүцлийн утга нь эвдрэлийн бүсийг зааж байна. .