Феррит Нано Соронзон Материалын Био-Анагаахын Хэрэглээ - Д, Сангаа; Б, Тэмүүжин; Э, Баянжаргал; Б, Энхмэнд; Н, Цогбадрах; Х, Хиразава (Hirazawa); Э, Уянга; И.А., Бобриков; Ш, Чу (Chu) (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Хувьсах соронзон оронд дулаан ялгаруулдаг шпинел бүтэцтэй феррит төрлийн соронзон нано материалыг хавдрын эсрэг халуун (hyperthermia) эмчилгээнд хэрэглэх зорилгоор судалж байна. Дулаан ялгаруулдаг шинж чанар нь материалын химийн найрлага, ионуудын тархалт, спины чиглэл болон бэлтгэх аргаас шууд хамаардаг. Хатуу төлвийн урвалын арга ашиглан гарган авсан....