Пенобекот талбайн 3D сейсмийн өгөгдөл дээр спектрийн задлал ашиглах нь - Б, Хүрэлтулга (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Сүүлийн жилүүдэд сейсмийн судалгаанаас газрын тосыг шууд илрүүлэх, ордын геологийн нарийн мэдээллүүдийг гаргаж авах зорилготой тайлалын техникүүд хурдацтай хөгжиж байна. Эдгээр аргуудын нэг нь спектрийн задлал юм. Энэхүү судалгааны ажилд Пенобекотын талбайн сейсмийн 3D өгөгдөл дээр спектрийн задлалын шинжилгээ хийж газрын тос агуулсан болон агуулаагүй бүс дээр сейсмийн долгионы далайц хэрхэн өөрчлөгдөж байгааг харьцуулан үзүүллээ.