Тарваганы хүн махны борц, түүний шатаасан үнсэнд гамма идэвхижилийн шинжилгээний аргаар хийсэн судалгаа - Ш, Гэрбиш; Г, Пүрэвдорж; Н, Балжинням; О, Отгонсүрэн; Б, Далхсүрэн; Д, Баатархүү (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Тарваганы хүн махыг сүүлийн үед зарим нэгэн архаг хуучинд хэрэглэх болсон тухай мэдээлэл байдаг. Иймд түүний элементийн найрлагыг тодорхойлохоор электроны хурдасгуур ашиглан гамма идэвхижилийн аргаар судалсан шинжилгээний зарим үр дүнг илтгэж байна.