Агаарын PM2.5 тоосонцрын морфологийн харьцуулсан судалгаа (2011, 2018 он) - Л, Энхцэцэг; Н, Төвжаргал; Д, Шагжжамба; Ц, Амартайван; П, Зузаан (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэ ажлаар Улаанбаатар хотын агаарын PM2.5 тоосонцрын бохирдлын хэлбэр хэмжээний тархалтын °°рчл°лтийг 2011 болон 2017, 2018 оны °в°л, зуны дээж³³дэд электрон микроскопын аргаар харьцуулан судлав. Тоосонцрын морфологийн судалгааны 2011 оны ³р д³нг, 2017, 2018 оны ³р д³нтэй харьцуулан ³звэл °влийн улиралд 0.4-0.8мкм х³ртэлх хэмжээтэй тоосонцор 13%-иар нэмэгдсэн бол зуны улиралд 0.8мкм-ээс бага хэмжээтэй тоосонцор 27.7%-иар нэмэгдэж, 0.8-1мкм хэмжээтэй тоосонцор 6 дахин, 1-1.8мкм хэмжээтэй тоосонцор 3 дахин буурсан байна. Хэлбэрийн тархалтын хувьд зуны улиралд б°°р°нхий хэлбэртэй тоосонцор 39%-иар буурч, тодорхойг³й хэлбэртэй тоосонцор 41.1%-иар нэмэгдсэн бол °влийн улиралд б°°р°нхий хэлбэртэй тоосонцор 4.2%-иар нэмэгдэж, тодорхойг³й хэлбэртэй тоосонцор 5.2%-иар буурсныг ³з³³лэв. PACS numbers: 68.37.-d, 81.10.Aj, 78.70.En