Мазаалай хиймэл дагуулын газрын станцын хөгжүүлэлт зарим үр дүн - У, Төгөлдөр; Т, Ариунболд; М, Ананд; Э, Өсөхбаяр; Д, Амартүвшин; Т, Төртогтох; М, Алтансүх; Т, Бэгзсүрэн; Д, Улам-Оргих; Д, Эрдэнэбаатар (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэ ажлаар Монгол улсын анхны хиймэл дагуул "мазаалай”- Монгол Улсын Их Сургууль дээр байрлах газрын станцын бүтэц, хиймэл дагуулаас мэдээлэл татаж авсан үр дүн, газрын станцын одоогийн үйл ажиллагааны талаар өгүүлнэ. МУИС-ийн газрын станц нь 2017 онд BIRDS-1 хиймэл дагуулын төсөл болон мазаалай хиймэл дагуулын сансрын орчин дахь үйл ажиллагааг хянах, удирдах зорилгоор байгуулагдсан. Тус газрын станц нь маш өндөр давтамж (Very High Frequency-VHF) давтамжийн 144MHz-148MHz – ийн зурвас, хэт өндөр давтамжийн (Ultra High Frequency-UHF) 430MHz-438MHz–н зурвасуудад хиймэл дагуултай холбогдон ажиллаж байна. Мөн “Мазаалай” хиймэл дагуулаас гадна NOAA цаг уурын хиймэл дагуулаас мэдээлэл татаж авах, BIRDS-2, BIRDS-3 төслийн хиймэл дагуулууд зэрэг сонирхогчийн радио давтамжийн хиймэл дагуулуудаас мэдээлэл, дохио хүлээн авах, зураг авах команд илгээх зэрэг үйл ажиллагаа явуулж байна