Термолюминесцийн хувийн дозиметрийн хэрэглээ - Б., Мөнхтогтох; Г., Манлайжав; Н., Норов; Г., Мягмарсүрэн (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Төрөл бүрийн рентген төхөөрөмж, судалгааны цацраг идэвхт материал, цөмийн тоног төхөөрөмж ашиглаж буй байгууллагуудын цацрагтай ажиллагчид нь шарлагад өртөх магадлал ихтэй тул цацрагийн хяналтанд зайлшгүй хамрагдах шаардлагатай. Иймээс цацрагтай ажиллагчдын цацрагийн аюулгүй байдлыг хангах, тэдний авах мэргэжлийн тунг хянах термолюминесценцийн хувийн дозиметрийг хэрэглэснээр манай улсад мэргэжлийн шарлагын хяналт үүсч хөгжсөн болно [1].