Цөмийн потенциал саадыг (n,α) урвалаас гарах альфа-бөөм нэвтрэх факторын тооцоо - Т., Дэлгэрсайхан; Г., Хүүхэнхүү; М., Одсүрэн; Ж., Мөнхсайхан (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Альфа задралын үед цөмөөс гарч буй альфа-бөөмийн энерги Eα охин цөмийнхөө потенциал энерги V-ээс бага (Eα<V) байдаг. Сонгодог физикийн энерги хадгалагдах хууль болон цахилгаан соронзон харилцан үйлчлэлийн онолын үүднээс авч үзэхэд альфа-бөөм хэрхэн яаж охин цөмийнхөө потенциал саадыг даван гарч байгаа нь ойлгомжгүй байв.