Халтмар эрдсийн рентген дифракц ба молекулын хэлбэлзлийн спектрийн судалгаа - Л., Алтайбаатар; Л., Ням-Очир; Ш., Мөнхжаргал (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Ховд аймгийн Булган сумын нутгийн турмалин буюу халтмар эрдсийг нунтаг дээжийн рентген дифракцийн арга ба молекулын нил улаан туяаны спектрийн аргуудар судалж, NaFe3Al6(BO3)3Si6O18(OH)4 нэгдэл агуулсан shorl tourmaline төрлийн халтмар болохыг тодорхойлсон ба ОН, BO3, Si6O18, Si-O, Fe-O, O-Al-O холбоосуудын хэлбэлзэлд харгалзах шингээлтийн спектрийн 3547.09см-1 ; 1271.09см-1 ; 975.98см-1 , 715.59см-1 , 613.36см-1 , 491.85см-1 давтамжийн утгууд бүртгэгдсэн нь бусад судлаачдын ажлын үр дүнтэй тохирч байна.