Усны кластер бүтцийн судалгаанд шугаман бус динамикийн зарим аргыг хэрэглэх нь - Ч, Баярхүү; Ш, Мөнхжаргал; Н, Цогбадрах; Р, Мижиддорж (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Орчин үед шугаман бус загварыг шинжлэх ухааны янз бүрийн салбарт хэрэглэх явдал өргөн нэвтэрч байна. Аливаа нэг системийн төлөв, хөгжил, хувьслыг илэрхийлэх тэгшитгэлд шугаман бус динамикийн үүднээс шинжилгээ хийхийн хамт аливаа ажиглалт, хэмжилтийн мэдээнд мөн шугаман бус динамикийн аргыг хэрэглэж түүнээс уул процессын хэлбэлзлийн талаар үнэтэй мэдээллийг гарган авч болдог байна.