Гамма идэвхжилийн аргаар нүүрсэнд элементийн агуулгыг судалсан дүн - Ц, Амартайван; Д, Баатархүү; Н, Гансүх; Ш, Гэрбиш; Б, Далхсүрэн; Э, Дамдинсүрэн; П, Зузаан; С, Мягмарсүрэн (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Нүүрс бол эрчим хүчний гол үүсгүүр төдийгүй эрдэс баялагийн үнэт түүхий эд билээ. Нүүрсний геохимийн бүтэц, шинж чанарыг тодорхойлох, нүүрс ашиглах технологийг боловсронгуй болгох асуудалд нүүрсний эрдэс найрлагыг сайн судалсан байх ёстой юм.