Төвийн бүс нутгийн хөрсөн дэх 137Cs-ийн хуримтлал - Ц, Сайнсанаа; Н, Норов (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Төвийн бүс нутгийн Дархан-Уул, Орхон, Сэлэнгэ, Төв, Өвөрхангай аймгуудын сумдын хөрсөнд үүсмэл цацраг идэвхт изотоп-137Cs-ийн хэмжээг гамма спектрометрийн аргаар тодорхойлсон дүнг харьцуулан судалж, түүний гамма цацрагаас судалгаанд хамрагдсан сумдын оршин суугчдын жилд авах гадаад шарлагын эффектив эквивалент тунг үнэлсэн болно.