NI-MH баттерейны багтаамж болон дотоод эсэргүүцэл тодорхойлох LabVIEW системийн хөгжүүлэлт - Gantulga, Dashnyam; Ganburged, Anar; Мягмар, Отгонбаатар; Tumendemberel, Begzsuren; Bat-Ochir, Bat-Otgon; Tumenjargal, Turtogtokh; Dashdondog, Erdenebaatar (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2024)
Энэ ажлаар дахин цэнэглэгддэг батарейны багтаамж болон дотоод эсэргүүцлийг хэмжих LabVIEW систем хөгжүүлсэн. Ингэхдээ Panasonic үйлдвэрийн AA хэмжээтэй Eneloop батарейны багтаамж, дотоод эсэргүүцлийг электроник ачаа (DL3021), програмчлагддаг тэжээлийн үүсгүүр (DP821), DAQ NI-9219 болон термохос ашиглан автоматаар хэмжиж авах аргыг боловсруулсан. [ENGLISH] In this work, a LabVIEW system was developed to measure the capacity and internal resistance of rechargeable batteries. In doing so, the capacity and internal resistance of Panasonic factory AA-size Eneloop batteries were automatically measured using an electronic load (DL3021), a programmable power source (DL3021), a DAQ NI-9219, and a thermocouple.