ДНХ-ийн мэдээллийн үндэсний сан, “МonDIS” програм - А, Баярбаатар; П, Энхбаяр; Б, Барсболд; Г, Махгал; Ш, Пүрэвдулам; Б, Тэнүүн; Б, Гантулга; С, Ганболд (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Сүүлийн жилүүдэд ШШҮХ-нд ялтны ДНХ-ийн 7000 гаруй биологийн дээж биетээр ба цаасан баримтаар хуримтлагдсан. Энэхүү судалгааны хүрээнд бид MonDIS нэртэй үндэсний хэмжээний анхны ДНХ-ийн мэдээллийн сан, хайлтын системийг үүсгэн байгуулсан ажлын үр дүнг тайлагнана. Мөн энэ чиглэлийн судалгаатай холбоотой хуримтлуулсан туршлага, цаашид гүйцэтгэх ажлыг танилцуулна.