Салхины явцад ажиглагдах хуйн параметрүүдийг тодорхойлох нь - Ж, Ванчинхүү; Г, Амгалан; Э, Баянжаргал (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Салхины явцад хуй ажиглагдах тохиолдолд бүртгэгдэх хурд ба чиглэлийн өгөгдлийг байгуулж түүнийг дундажлан салхины хэмжигдэх хурд ба чиглэлийг гаргах асуудлыг судлав. Хэмжигдсэн хурдыг байгуулсан өгөгдлөөс гаргахын тулд хуйн тангенциал хурдыг Ранкины загвараар өгөгдөнө гэж үзсэн бөгөөд хуйн хэмжээг захын тойргийн тангенциаль хурд нь салхины хурдтай тэнцүү байна гэсэн нөхцөлөөр хязгаарлав. Хэмжигдсэн хурд ба чиглэлийн өгөгдлийг байгуулахдаа хугацааны эгшин бүр дээр хэмжигдэх хурд ба чиглэлийг нэг минутын интервалаар дундажлав. Хэмжигдэх хурд ба чиглэлийг байгуулснаар салхины дотор ажиглагдах хуйн радиус, хамгийн их хурд зэрэг гол хэмжигдэхүүнүүдийг тодорхойлов.