Цахилгаан статик орон дахь устөрөгчийн атомын туннелийн иончлол - Ч, Алдармаа; Л, Хэнмэдэх; Г, Зоригт (Scientific transaction of the National University of Mongolia. Physics, 2022)
Энэ ажилд устөрөгчийн атомыг цахилгаан статик орноор үйлчлэх процессын динамикийг судлан туннелийн иончлолын магадлалыг хугацаанаас хамааруулан тооцоолсон. Тооцоололд цахилгаан статик оронд устөрөгчийн электрон үндсэн төлвөөсөө хэрхэн хувьсалд орж байгааг долгион функцийн огторгуйн дискрет торын зангилаан дээрх утгуудаар нь илэрхийлэв. Кулон функцийн дискрет хувьсагчийн төлөөлөлийн аргаар иончлолын магадлал хугацааны хамаарал, энергийн спектр, өнцгийн түгэлт, моментын түгэлтийг тус гаргаж бусад онолын тооцооллын үр дүнтэй харьцууллаа.